LKarppi Globaalin vastuun tragedia vai lokaalin vastuun strategia?

Kaikki blogit puheenaiheesta Argumentointi

Mitä on uhriutuminen?

Jokainen on joskus nähnyt nettikeskustelussa väitteen, että toinen osapuoli uhriutuu.

Milloin tämä syytös on aiheellinen, milloin aiheeton?

 

Minun nähdäkseni syytös on ihan validi, kun tapahtumaketju menee näin:

 

Henkilö A esittää väitteen.

Henkilö B kritisoi väitettä.

Henkilö A ei vastaa kritiikkiin, vaan vie keskustelun siihen, että "hän ei saa esittää ajatuksiaan" tai "hänen ajatuksensa teilataan", koska syy X.

Presidentinvaaleista arvovaalit?

Muutaman kuukauden kuluttua Suomessa valitaan presidentinvaaleissa presidenttikandidaateista kansan mielestä paras vaihtoehto. Selatessani eri keskustelupalstoja koskien presidentinvaaleja olin hyvin hämmentynyt, kuinka huonoa argumentointia, henkilökohtaisuuksia, vihaa ja raivoa kandidaatit aiheuttavat ihmisissä.

 

Natsi-Pirkko pikatuomioistuimessa

Viime viikon alussa taiteilija Pirkko Saisio, stadilaisen punavihreän vasemmistokuplan kasvatti, erehtyi ääneen epäilemään viiteryhmänsä retoriikan ja argumentaation kestävyyttä pakolaispolitiikan suhteen. Varovaisesti tolkun sanoja tapaillut taiteilija taluteltiin sen toisen ääripään, sen jota ei pitänyt olla olemassa, toimesta suoraan noitaroviolle.

Miksi "Uuninpankkopoika Saku Timonen" ei seuraa "Putousta"?

 

 

Uuninpankkopoika Saku Timonen on hyvin, hyvin suosittu bloggari. Ja se on hieno juttu, koska hän kirjoittaa minun mielestäni hyvin tärkeistä jutuista, jotka koskettaa viime kädessä meitä kaikkia.

 

Hänen suosioonsa on kuitenkin myös yksi vähemmän mairitteleva syy: Hänelle kolumnintekonsa eväiksi riittävät esimerkiksi rasistiset laittomuudet ilman, että häntä kiinnostaisi kurkistaa niiden taustan inhimillisiin prosesseihin.

 

Hän on enemmän tuomari kuin lääkäri.

 

Miksi vihaat?

Aina, kun kerron, että maahanmuutto ei välttämättä ole kaikin puolin ihanaa ja kansantaloudellisesti kannattavaa, poliittiset vastustajat ovat pöyristyvinään, ja kertovat, ettei tällainen puhe sovi. Sama toistunut monesti, myös kahdessa viimeisessä valtuuston kokouksessa.

Mitä me itsekkäät ja ahneet markkinaliberaalit ajattelemme?

Elina Lepomäen ilmoittautuminen Kokoomuksen puheenjohtajakisaan nosti populistisen öyhötyksen "oikeistolaisesta markkinaliberalismista" jälleen muotiin. Suomessa ollaan oltu viime aikoina kovasti huolissaan siitä, miten toisten perusteeton leimaaminen voi johtaa jopa väkivaltaan arvosteltua ihmisryhmää kohtaan. Tämä huoli tuntuu kuitenkin unohtuvan aina, kun omaa pahaa oloa päästään purkamaan lyömällä "oikeistolaisia" tai "markkinaliberaaleja" leimakirveellä.

Natsifasistit ja punavihermokuttajat

Viimeisen vuoden aikana suomalainen politiikka, eritoten maahanmuuttopolitiikka, ja sen ympärillä pyörivä debatointi, ovat saavuttaneet poikkeuksellisen matalan tason. Ratkaisukeskeisyys ja asiallinen argumentointi loistavat poissaolollaan, kun keskustelun ääripäät yrittävät väärinymmärtää toisiaan mahdollisimman paljon ja käyvät toistensa kimppuun leimakirveet aseinaan.

Perussuomalaista keskustelua Tossavaisen tapaan

Osallistuin Reijo Tossavaisen Puheenvuorokeskusteluun aiheesta "Perussuomalaiset suosittu hallituskumppani" (http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178906-perussuomalaiset...).  Esitin siinä hieman kritiikkiä heitä kohtaan sitä kevyellä sarkasmilla höystäen.  Tossavainen päätyi argumentoimaan nimittelemällä minua kommunistiksi.  Kyselin sen jälkeen, kuten muutaman kerran jo aiemmin, häneltä mitä hän katsoo perustelevansa tuollaisella.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä